برنج طارم چیست ؟ راهنمای تشخیص آن
0

دانشمندان بر این امر معتقد هستند که یکی از قدیمی‌ترین غلات برنج عمری در حدود پنج هزار سال دارد واصلی‌ترین کشورهای تولید کنند برنج مردمان جنوب و شرق آسیا هستند. برنج سفید مخصوصاً برنج طارم پرمصرف‌ترین برنج در داخل کشور به شمار می‌رود. البته قدری قیمت تمام‌شده این برنج نسبت به سایر برنج‌های ایرانی گران‌تر است.

  • مرغوب‌ترین برنج ایرانی
  • برنجی خوش عطر و طعم
  • اصیل‌ترین برنج شالیزارهای ایران
در مقاله پیش رو سعی بر آن داریم تا شمارا با برنج طارم، چگونگی تشخیص آن و ویژگی‌های متمایزش با سایر برنج‌های ایرانی اشنا کنیم. پس از آشنایی با این برنج خوش عطروطعم بدون شک شما هم در لیست خرید خود برنج طارم را جای خواهید داد پس با ما همراه باشید.

 

 انواع برنج طارم چیست ؟

 انواع برنج طارم چیست ؟

برنج طارم چیست و انواع آن کدام است در پاسخ به این سؤال باید بگویم طارم به چهار دسته برنج طارم‌هاشمی، برنج طارم صدری، برنج طارم دم‌سیاه و برنج طارم سنگی که از بهترین انواع طارم‌ها است تقسیم می‌شود.

  • برنج طارم‌هاشمی
  • برنج طارم صدری
  • برنج طارم دم‌سیاه
  • برنج طارم سنگی
تأمین انرژی سریع و فوری، فعالیت بهتری دستگاه گوارش، سرشار از ویتامین b۱، عملکرد بهتر دستگاه گوارش، تثبیت بهتر سطح قند خون و صدها مزیت دیگر در این برنج مرغوب و باکیفیت نهفته است که می‌توانید با بهره‌گیری از آن سطح انرژی خود را تا مقدار بسیار زیادی بالا ببرید.

 

ویژگی‌های برنج طارم هاشمی چیست؟

ویژگی‌های برنج طارم هاشمی چیست؟

طارم‌هاشمی در مقایسه با طارم عطری از دانه‌های درشت‌تری بهره گرفته است اما پخت بیشتری برای این برنج نیاز است. درواقع می‌توانیم بگویم این برنج مجلسی‌تر است و برای پخت آن با مقدار زیاد سرآشپز با مشکل روبرو نمی‌شود. رنگ این برنج سفید شفاف نیست بلکه قدری به رنگ کرم متمایل است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بیشتری ری را برنج طارم‌هاشمی در بین برنج‌های ایرانی دارد.
این برنج از ترکیب برنج‌هاشمی و برنج طارم در سال ۶۴ زیر کشت رفت و پس‌ازآن به دلیل مرغوبیت بسیار زیادی که از آن خود کرد به تولید انبوه رسید. برنج طارم‌هاشمی خود نیز به دودسته تقسیم می‌شود

  • برنج‌هاشمی سرد
  • برنج‌هاشمی گرم
برنج طارم‌هاشمی ترکیبی از برنج طارم و برنج‌هاشمی است که کیفیت بی‌نظیری دارد و به دودسته برنج سرد و گرم دسته‌بندی می‌شود. برنج سرد دیررس‌تر و برنج گرم زودرس‌تر است اما ازلحاظ عطر و کیفیت بین این دو تفاوت چندانی نیست متخصصین بر این باورند که مواد مغذی که در برنج سرد یافت می‌شود بیشتر از برنج گرم است.

 برنج طارم چیست و آشنایی با برنج طارم‌هاشمی سرد

 برنج طارم چیست و آشنایی با برنج طارم‌هاشمی سرد

برنج‌هاشمی سرد مطابق با نظراتی که در طب سنتی به آن اشاره می‌شود طبع سردی ندارد و سرد و گرم بودن آن اصلاً ارتباطی با خاصیت برنج ندارد. بلکه این امر تنها به این منظور استفاده می‌شود که برای آماده‌سازی و رسیدن برنج سرد زمان بیشتری در حدود یک هفته الی ده روز زمان نیاز است. همچنین متخصصین اعتقاددارند که برنج سرد از مزایا و خاصیت بیشتری نسبت به برنج گرم برخوردار است.
ماندگاری برنج سرد هاشمی بسیار زیاد است و شما با نگهداری آن در جای خشک و بدون رطوبت می‌توانید تا مدت‌ها مرغوب‌ترین برنج را در منزل در اختیار داشته باشید.

  • برنج سرد
  • مزایای بسیار بیشتر نسبت به برنج گرم
  • ماندگاری طولانی به دلیل عدم استفاده از کود شیمیایی
  • دیرتر رسیدن برنج نسبت به برنج گرم در حدود یک هفته
این برنج نسبت به برنج گرم دیرتر می‌رسد و این امر ربطی به طبع این برنج از منظر گرمی و سردی آن ندارد بلکه زمان رسیدن و بهره گرفتن از آن‌یک هفته تا ده روز با برنج گرم هاشمی تفاوت دارد.

 

برنج طارم چیست و برنج‌هاشمی گرم را بیشتر بشناسید

برنج طارم چیست و برنج‌هاشمی گرم را بیشتر بشناسید

عمر رسیدن برنج گرم کمتر از برنج سرد است و پرسه زمانی کمتری برای بهره گرفتن از این برنج اعلاء نیاز است. برنج طارم‌هاشمی گرم نسبت به سایر برنج‌ها دیگر قدری گران‌تر است و دلیل این امر کشت اورگانیک این محصول وعدم استفاده از مواد شیمیایی در پرسه باروری آن اعلام‌شده است. همین امر مزیت‌های آن را بسیار زیاد کرده است و مانع از آسیب‌های مضری که از طریق کودهای شیمیایی به بدن وارد می‌شود می‌گردد.

  • برنج گرم
  • فرایند رسیدن برنج کمتر است
  • برنجی با عطروطعم ویژه
  • قیمت تمام‌شده بیشتر
  • بدون بهره‌گیری از کودهای شیمیائی
برنج طارم گرم سریع‌تر می‌رسد و قدری قیمت تمام‌شده بیشتری را همین امر به شما تحمیل می‌کند همچنین ارزش غذایی بسیار بالایی را این برنج برای شما فراهم کرده است.

برنج طارم چیست و برنج طارم صدری به چه برنجی گفته می‌شود؟

برنج طارم چیست و برنج طارم صدری به چه برنجی گفته می‌شود؟

برنج طارم و برنج عطری به برنجی گفته می‌شود که عطروطعم بهتری از برنج طارم‌هاشمی دارد. این بدان معنا نیست که برنج‌هاشمی عطروطعم ندارد زیرا این برنج در ایران در رده مرغوبت ترین برنج‌های است که کمی از برنج عطری ندارد فقط قدری عطروطعم آن کمتر از برنج عطری است. این برنج در شهرهای استان گیلان کشت می‌شود و با داشتن ۸ درصد پروتئین یکی از مقوی‌ترین برنج‌های ایرانی لقب گرفته است.
رنگ این برنج تقریباً مایل به کرمی است و دانه‌های خام آن چیزی در حدود ۸/۷ میلی‌متر اندازه دارد که پس از پخت به ۱۱٫۷ میلی‌متر می‌رسد. همچنین به دلیل عدم استفاده از کودهای شیمیایی در پرسه بهره وری این برنج از مزیت های بی نظیر آن نیز نمی توان چشم بست.

  • برنجی با قدی در حدود ۱۱٫۷ میلی‌متر
  • رنگی با تناژ کرمی
  • خوش عطروطعم
  • قیمت تمام‌شده بیشتر نسبت به برنج‌های ایرانی
برنج صدری به دلیل داشتن دانه‌های بلند و باریک که نشان از کیفیت پخت بسیار عالی نسبت به سایر برنج‌های دیگر دارد از قیمت تمام‌شده بالاتری برخوردار است.

ویژگی برنج طارم چیست و برنج طارم دم‌سیاه چیست؟

ویژگی برنج طارم چیست و برنج طارم دم‌سیاه چیست؟

برنج طارم چیست، برنج دم سیاره یکی از مشهورترین برنج‌های ایرانی است که با استقبال بی‌نظیری نیز روبرو بوده است. این برنج رنگ سفید مایل به کرمی دارد و به طور متوسط ۷٫۵ میلی‌متر است و عرض آن در حدود ۱٫۸۷ میلی‌متر است. این برنج بعد از پخت به‌اندازه‌ای در حدود ۱۲٫۵ میلی‌متر می‌رسد که در مقایسه با سایر برنج‌های طارم ری بیشتری را به خود اختصاص داده است.

  • برنج طارم دم‌سیاه
  • اندازه تقریبی پس از پخت ۱۲٫۵ میلی‌متر
  • رنگ برنج کرمی است و طعم و عطر آن بی‌نظیر است
این را به یاد داشته باشید که برنج طارم دم‌سیاه محلی با برنج دو سیاه آستانه‌اشرفیه تفاوت دارد و در حین خرید به این موضوع دقت داشته باشید برنج دم‌سیاه اشرفیه داری قدبلندتر و کشیده‌تری است و نسبت به برنج‌های ایرانی یکی از بی‌نظیرترین برنج‌ها محسوب می‌شود.

برنج طارم چیست و با برنج طارم سنگی بیشتر آشنا شوید

برنج طارم چیست و با برنج طارم سنگی بیشتر آشنا شوید

برنج طارم چیست و برنج طارم سنگی چه تفاوتی با سایر برنج‌های طارم دارد.
باید بگویم این برنج نیز همانند سایر برنج‌های طارم عطروطعم بسیار بی‌نظیری دارد و محل کشت این محصول استان مازندران است. رنگ این برنج تقریباً سفید کدر است و متمایل به سمت رنگ نباتی است. به دلیل خوش‌مزه بودن این برنج برای رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی از این برنج بی‌نظیر بهره گرفته می‌شود و طول دانه خام این محصول ۷ میلی‌متر و بعد از پخت به ۸٫۴ میلی‌متر نیز می‌رسد.
این برنج نیز خود به چند دسته‌بندی تقسیم می‌شود که عبارت است از:

  • برنج طارم عطری
  • برنج طارم استخوانی
  • سنگ طارم و طارم محلی
به‌جرئت می‌توانیم بگویم برنج طارم سنگی یکی از سالم‌ترین، مقوی‌ترین و بی‌نظیرترین برنج‌های ایرانی است که به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر آفات از حداقل مواد شیمایی برای سم‌زدایی آن استفاده می‌شود. این برنج اکثراً در فریدون‌کنار، بابل، بابلسر و جویبار کشت می‌شود و مزیت‌های بسیاری را از منظر خواص و ارزش غذایی از آن شما می‌کند.

 

برنج طارم مال کجاست؟

برنج طارم مال کجاست؟

برنج طارم چیست و در کدام کشور در ایران کشت آن به انجام می‌رسد.
برنج طارم در شهری به نام طارم که در شمال استان زنجان واقع‌شده است کشت می‌شود. این شهر به استان‌های گیلان، قزوین و اردبیل بسیار نزدیک است به همین خاطر به برنج طارم شهرت دارد. برنج‌های که در این منطقه تولید می‌شود ازلحاظ حجم در هر هکتار نسبت به سایر برنج‌های دیگر در کشور روند تولید آن کمتر است و به دلیل کیفیت و مرغوبت بسیار بالای این برنج در رده محصولات درجه‌یک در کشور قرار دارد.

یکی از روستاهای شهرستان‌های طارم روستایی درام است که بهترین نوع برنج طارم برای این منطقه است. برای آبیاری زمین‌های کشاورزی این منطقه از کوه‌های تالش و زنجان استفاده می شود. به دلیل گذشتن رود قزل اوزون از جوار مزرعه درام باید بگویم محصولات این منطقه نظیر ندارد.

  • برنجی با طعم عطر نمونه
  • محصولات درجه‌یک
  • شهر طارم در شمال زنجان
  • آبیاری متفاوت
این روزها به دلیل حذف کشت‌های زیرآب و زمین‌های زیر کشت که از مؤلفه‌های بارز برای بهره‌وری این برنج به شمار می‌آید بسیار کشت این برنج کم شده است. محصولی از شالیزارهای طارم که به دلیل حمایت‌های بسیار کم دیگر به فراوانی روزهای گذشته عرضه نمی‌شود.

 

 ویژگی ظاهری برنج طارم چیست ؟

 ویژگی ظاهری برنج طارم چیست ؟

برنج طارم چیست و ویژگی‌های ظاهری آن چه چیزی باید باشد. به این نکته توجه داشته باشید که ظاهر برنج اهمیت چندانی ندارد و همیشه برنج در حین پختن و استفاده کردن است که عطروطعم خودش را نشان می‌دهد. در ابتدا به شما توصیه می‌کنیم از برنج تازه استفاده نکنید زیرا رطوبت دارد و به‌خوبی ری نمی‌کند.
ری کردن برنج یعنی حجیم شدن و قد کشیدن آن در پرسه پخت که جلوه بصری بهتری را پیش از طعم و عطر معطر برنج فراهم می‌کند. اگر برنج کهنه‌تر خریداری کنید در طی گذر زمان بهتر می‌شود.

  • ظاهر برنج اهمیت چندانی ندارد
  • برنج در پرسه پخت خودش را نشان می‌دهد
  • و عطر و مزه آن در مرحله آخر با خوردن برنج است که ظاهر می‌شود.
برنج‌های قدیمی قدری سخت‌تر و سفت‌تر هستند و می‌توانید با گذاشتن آن زیر دندان خود به این مهم دست پیدا کنید. به شکل دیگر اگر بخواهید برنج کهنه را شناسایی کنید می‌توانیم بگویم برنج‌های کهنه تیرتر از برنج‌های تازه هستند.

 

 کلام آخر برنج طارم چیست؟

 کلام آخر برنج طارم چیست؟

برنج طارم چیست و چه ویژگی‌های ظاهری دارد و در کدام نقطه ایران کشت آن دنبال می‌شود.
پاسخ به‌تمامی این سؤال‌ها در طی این مقاله برای شما عزیزان انجام‌شده است. در کلام پایانی تنها می‌توانیم به عطر و بوی بسیار خوش و مرغوبیت بسیار بالای برنج طارم اشاره داشته باشیم که این برنج را به یک برنج بی‌نظیر در جهان تبدیل کرده است و علاقه‌مندان بسیاری را به سمت خود جذب کرده است.
قدی بلندتر و ری بیشتر نسبت به سایر برنج‌های ایرانی دیگر، عدم استفاده از کودهای شیمیای در پرسه تهیه این محصول و بالاتر بودن ارزش غذایی آن تنها بخشی از تفاوت‌های بارز این برنج با سایر برنج‌های ایرانی به شمار می‌آید.

  • ری بیشتر برنج طارم
  • قدبلندتر برنج ایرانی
  • عدم استفاده از کودهای شیمای
برنج طارم چیست ؟ برنج طارم در استان‌های شمالی گیلان زیر کشت می‌رود و مزیت‌های بسیار زیادی را از آن خودکرده است. بیشتر رستوران‌ها و هتل‌های لوکس به دلیل بالاتر رفتن کیفیت غذای خود از برنج طارم استفاده می‌کنند.
آذین مطهر ایرانیان، آموزش آشپزی مطهر، انواع برنج گیلان، برنج شمال، برنج شمال مطهر، برنج علی کاظمی، برنج محلی، ، برنج هاشمی گیلان، قیمت برنج ایرانی، محصولات ارگانیک گیلان، قیمت برنج علی کاظمی، مطهر فودآذین مطهر ایرانیان، آموزش آشپزی مطهر، انواع برنج گیلان، برنج شمال، برنج شمال مطهر، برنج علی کاظمی، برنج محلی، ، برنج هاشمی گیلان، قیمت برنج ایرانی، محصولات ارگانیک گیلان، قیمت برنج علی کاظمی، مطهر فود

 

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0

بالا

X