طرز تهیه “میگو پلو مجلسی” با دستور تهیه ای اصولی
مواد لازم برای میگو پلو مجلسی
- میگوی پاک شده : ۳۰۰ الی ۳۵۰ گرم
- برنج : ۲ و یک چهارم پیمانه پلوپز
- پیاز : ۱ عدد
- هویج خلال شده : ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
- خلال بادام : ۳ قاشق غذا خوری
- زرشک قرمز : ۳ قاشق غذا خوری
- جعفری یا گشنیز خرد شده : ۳ قاشق غذا خوری
- پیاز داغ طلایی : ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده : ۲ قاشق غذا خوری
- شکر : ۲ الی۳ قاشق مربا خوری
- آب برای درست کردن برنج کته : ۳ و یک چهارم پیمانه
- نمک : به میزان لازم
طرز تهیه میگو پلو مجلسی
ابتدا برنج را بشویید و با میزان آب لازم و کمی نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس دهید.
میگو را هم با دو لیوان آب و مقداری نمک و فلفل و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از ۵ دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید و میگوها را از آب در بیاورید.
هویچ های خلالی شده را در کمی آب بپزید و بعد به آن کمی شکر و روغن اضافه کنید.
خلال بادام و زعفران را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا خلال نرم و خوشرنگ شود.
زرشک شسته شده را هم با کمی روغن و شکر تفت دهید .
جعفری یا گشنیز را هم با پیاز سرخ شده مخلوط کنید.
برنج را روی حرارت قرار دهید و ۲ الی ۳ قاشق روغن زیتون داخل آن بریزید تا بجوشد و آب برنج کم کم تبخیر شود. یکی دو بار برنج را حین جوشیدن هم بزنید.وقتی آب برنج کاملا کشیده شد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج به آرامی دم بکشد.
وقتی برنج دم کشیده شد. همه مواد آماده شده را با هم مخلوط کنید و هنگام کشیدن برنج لابه لای آن بکشید و یا روی برنج تزیین کنید.
نکات برای خوشمزه ترکردن میگو پلو:
- سبزی معطر در این پلو گشنیز، جعفری، شوید و ریحان می باشد.
- بهتر است میگو هایی که در این غذا استفاده می شود، ریز باشند.
- پودر کاری ، زردچوبه، فلفل قرمز،زعفران و گرد لیمو بهترین ادویه هایی هستند که در تهیه میگو پلو میتوان از آنها استفاده کرد.
- برای خوش طعم تر شدن میگوها میتوانید مقداری آب انار یا آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید.
نکته مهم برای از بین بردن بوی بد میگو
- قبل از پخت میگو آن را در پیاز های حلقه شده به مدت یک ساعت قرار دهید.
- در مراحل آخر پخت میگو کمی آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.
- یکی از بهترین روش های گرفتن بوی میگو این است که میگو را قبل از سرخ کردن روی توری قرار داده و توری را روی قابلمه ای آب جوشی که مقداری آبلیمو به آن اضافه شده است بگذارید تا میگوها کمی بخار پز شوند . بعد آنها را سرخ کنید .
- میگو هارا در حبه های سیر بخوابانید و سپس طبخ کنید.
نکات تکمیلی در مورد میگو پلو مجلسی
میگو پلو مجلسی جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
میگو پلو مجلسی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
آذین مطهر ایرانیان، آموزش آشپزی مطهر، انواع برنج گیلان، برنج تراریخته چیست ؟ و همه چیز در مورد آن، برنج شمال، برنج شمال مطهر، برنج علی کاظمی، برنج محلی، برنج هاشمی گیلان، طرز پخت برنج ایرانی هاشمی به روش آبکش و کته، قیمت برنج ایرانی، قیمت برنج علی کاظمی، محصولات ارگانیک گیلان، مطهر فود